Nieuwe voorzitter Mestac

Publicatiedatum: 28-01-2016

Gerard de Jong nieuwe voorzitter van Mestac

 

Dinsdag 26 januari kreeg hij het vertrouwen van de leden en zijn medebestuurders om na een periode van 9 maanden als waarnemend voorzitter de taak definitief over te nemen.

“Toen John van Paassen plots stopte als voorzitter hebben we om de vaart erin te houden bij met name mestverwerking Merensteyn, de bestuurstaken verdeeld onder de zittende bestuursleden. Ik heb toen het voorzitterschap waargenomen en daarmee een tijdje kunnen proefdraaien en voor mezelf kunnen afwegen of ik wel voorzitter wilde worden.” aldus Gerard de Jong.

Gerard de Jong, varkenshouder in Biezenmortel, kreeg het vertrouwen van de leden en zijn medebestuurders en gaat de komende drie jaar de kar bij Mestac trekken. De taak van vicevoorzitter wordt ingevuld door melkveehouder Antoon Vermeer uit Venhorst en varkenshouder Eric van Zutphen uit Zijtaart is secretaris.

Omdat Corné van den Bogaard uit Gilze ook stopte als bestuurder, waren er twee bestuursfuncties vacant. Deze zijn ingevuld door Han van de Sande uit Oirlo en Martin van den Heuvel uit Vredepeel, die ook beiden meedoen aan het mestverwerkingsproject Merensteyn in Ysselsteyn. De Jong: “Het bestuur is op volle sterkte. Onze eerste prioriteit ligt bij het operationeel en rendabel krijgen van Merensteyn waar we in maart met de verwerking van mest beginnen. Maar ook is het streven om de Mestac-activiteiten te verbreden: dit kunnen zijn meer kuubs mest maar ook andere mestprojecten.”

Overige nieuwsberichten