Druk bezochte Kringloopbijeenkomsten

Publicatiedatum: 12-03-2020

Op 2, 3, 9 en 10 maart hebben wij samen met een aantal mestverwerkers in de regio de kringloopbijeenkomsten "Beter boeren met kringloopmeststoffen" georganiseerd.

Op deze 4 goed bezochte bijeenkomsten hebben we ruim 200 bezoekers bij kunnen praten over de wetgeving en het gebruik van kringloopmeststoffen.

Rembert van Noort van ZLTO heeft de huidige stand van zaken op het gebied van wetgeving van kringloopmeststoffen  toegelicht. Er wordt hard gewerkt om Mineralen Concentraat op de lijst van kunstmestvervangers te krijgen zodat het niet meer in een pilot hoeft te zitten.

Harm Wientjes van DLV advies heeft een toelichting gegeven over het gebruik van kringloopmeststoffen,met name Mineralen concentraat; wat zit erin (ook waardevolle mineralen en spoorelementen),hoe reken je het in je bemestingsplan door, wat zijn de aanwendingsmogelijkheden etc. Hij gebruikt Mineralen Concentraat al 10 jaar en heeft de voor en nadelen benoemd.

Tenslotte heeft ons eigen bestuurslid Johan Keijzers (melkveehouder in Leende) het gebruik toegelicht. Met zijn eigen bedrijf als voorbeeld heeft hij de praktijk van het gebruik van mineralen concentraat in beeld gebracht. 

Het waren interessante bijeenkomsten waarbij bruikbare informatie over kringloopmeststoffen is gegeven. Mineralen concentraat is bij een uitstek een product wat past in de kringloop gedachte.

Informeer bij Merensteyn naar de mogelijkheden voor afname.

Overige nieuwsberichten