Merensteyn uitgebreid

Publicatiedatum: 04-09-2017
Vanaf juni 2017 zijn we druk geweest met de ombouw van een 2e RO lijn voor een verdere uitbreiding van de productie. 
 
 
Vanaf juni zijn we druk geweest met de ombouw van een 2e RO lijn voor een verdere uitbreiding van de productie. Tijdens deze werkzaamheden is de productie op lijn 1 vrijwel ongestoord doorgegaan. In de derde week van juli is lijn 2 afgemonteerd en is de nieuwe besturingssoftware voor beide lijnen geïnstalleerd. Ondanks een paar kleine storingen is het gelukt om met slechts een enkele dag stilstand de fabriek weer op stoom te krijgen. Inmiddels draaien we sinds eind juli volledig op 2 lijnen met een verwerking die oploopt tot ca 300 ton drijfmest per dag. Met deze productie gaat de jaarcapaciteit van Merensteyn naar de beoogde 100.000 ton per jaar. 
 
Met deze ombouw hebben we ook het doseringssysteem voor hulpstoffen aangepast waardoor we nu nauwkeuriger kunnen doseren en met goedkopere enkelvoudige hulpstoffen kunnen draaien.
 
Ondertussen is ook de hygiënisatie capaciteit voor de vaste mestfractie vergroot, zodat we vanuit Merensteyn rechtstreeks mest kunnen exporteren naar buitenlandse afzetmarkten.
Met deze aanpassingen hebben we fase 1 van onze toekomstplannen gerealiseerd, waarbij we verwachten de kostprijs voor Merensteyn naar beneden te kunnen bijstellen.
 

Overige nieuwsberichten