Nieuwsbrief Mestac/Merensteyn aug 2018

Publicatiedatum: 23-08-2018

Het laatste nieuws van Merensteyn. Ombouw is in volle gang, voer nu nog concentraat aan en wij zijn op zoek zijn naar een parttime operator. Ook kan er weer ingetekend worden voor gegarandeerde mestafzet vanaf 2019. 

MESTAC NIEUWS augustus 2018
 
Mestmarkt
Het jaar 2018 is voor de mestafzet tot nu toe zeer moeizaam verlopen. Het late voorjaar met ijs en vorst gevolgd door perioden met veel regen heeft het uitrijden van mest in grote delen van het land lange tijd onmogelijk gemaakt. 
De lange periode van droogte heeft mestafzet niet bevorderd.
De mest distributeurs zetten alle zeilen bij om dit najaar nog zoveel mogelijk mest uit te rijden. Mochten hierover vragen zijn, kunt u het beste met uw mestdistributeur contact opnemen. Voor zowel varkens- als rundveemest zijn de dagprijzen dit hele jaar hoog gebleven, de verwachting is dat dit zo blijft komende tijd. 
 
Mestpool
Binnenkort maken wij de balans op van de 2e periode. Ook gaan wij de fosfaatcorrectie en verwerkingskosten, indien van toepassing, berekenen. Registratie van VVO's en 3PO's loopt inmiddels. 
 
Mestverwerking Merensteyn
Opschaling
De opschaling bij Merensteyn is op dit moment in volle gang. De POV subsidie wordt nu eindelijk uitgekeerd. Op dit moment wordt de 3de RO installatie bij Merensteyn gebouwd. Naar verwachting is deze in de loop van september gereed. De hygiënisatie unit wordt verdubbeld in capaciteit door KUMAC Techniek B.V. Naar verwachting is dit ook in de loop van september gereed. KUMAC Techniek B.V. bouwt ook een opconcentreer unit voor mineralen concentraat.
 
Mineralenconcentraat
Laat nu uw grasland nog herstellen van de droogte van de afgelopen tijd door het aanwenden van Mineralenconcentraat. Ook geeft mineralenconcentraat een goede boost bij het zaaien van de groenbemesters dit najaar. Op dit moment betalen we een vergoeding voor de afzet van mineralenconcentraat. Informeer naar het huidige tarief. 
 
Ook is Merensteyn op zoek naar opslagen van concentraat voor de winter. Heeft u zelf een opslag of weet u iemand die mogelijk nog opslagen ter beschikking heeft dan horen wij dat graag.
 
Intekenen bij Merensteyn weer mogelijk
Nu de ombouw gerealiseerd wordt, krijgen wij voor 2019 weer plaatsingsmogelijkheden en is er weer volop ruimte om in te tekenen bij Merensteyn.
U kunt intekenen voor 8 jaar waarbij € 7,- per ton inleggeld berekend wordt.
Wij zijn altijd bereid om in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden toe te lichten.

Overige nieuwsberichten